Benelux-overheden raden aan om gebruik te maken van de eCMR

De drie transportministeries van de Benelux bevelen in het licht van de Coronacrisis transporteurs aan om hier waar mogelijk gebruik te maken van de digitale vrachtbrief. Een touch-less’ alternatief voor papieren vrachtdocumenten die van hand tot hand gaan…

Jaarlijks worden ongeveer 70 miljoen CMRs binnen de Benelux jaarlijks uitgegeven. Sinds 1 december 2017 en tot 30 npvember 2020 loopt er een Beneluxpilot voor het gebruik van de digitale CMR voor het intra-Benelux wegvervoer, maar België heeft het eCMR-verdrag nog niet ondertekend, in tegenstelling tot Nederland en Luxemburg. Er zij ook aan herinnerd dat een elektronische CMR alleen kan worden gebruikt als alle betrokken partijen er klaar voor zijn: de vervoerder en zijn eventuele onderaannemer natuurlijk, maar ook de verlader en de ontvanger van de goederen.

François Bellot, Belgische federaal minister van Mobiliteit: “In het kader van de crisis waarmee de verschillende landen momenteel geconfronteerd zijn, is het belangrijk om alle wegvervoerders eraan te herinneren dat de mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van de elektronische vrachtbrief (e-CMR) voor het vervoer dat binnen de Benelux wordt verricht. Immers, de aanwending van de e-CMR biedt niet alleen veel voordelen inzake administratieve vereenvoudiging, maar draagt tevens bij tot de noodzakelijke social distancing om covid-19 efficiënt te bestrijden, alsook tot veiligere en snellere controles.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo