Dachser zou zijn investeringen kunnen verminderen

In 2019 heeft de Duitse logistieker Dachser 151 miljoen euro geïnvesteerd. Deze bedragen zijn geïnvesteerd in infrastructuur (bouw en uitbreiding van magazijnen), IT-systemen en technische apparatuur. Dachser heeft dit jaar hetzelfde bedrag begroot, maar kan zijn doelstellingen herzien als gevolg van de CoVid-19-crisis.

De investeringsbudgetten waren berekend op basis van de gezonde financiële situatie van het bedrijf (1,6% stijging van de omzet in 2019, maar vooral een verhoging van het eigen vermogen tot 57%), maar de laatste weken kan Dachser ertoe leiden dat dit investeringsplan wordt herzien, zoals CEO Bernhard Simon uitlegt: “De uiteindelijke impact op ons bedrijf is moeilijk te voorspellen; het enige wat we op dit moment kunnen doen, is de situatie dagelijks opnieuw beoordelen en flexibel reageren. De afnemende volumes in de sector van de industriële producten zijn onvermijdelijk, gezien de huidige beperkingen van het economische leven, met name in Spanje en Frankrijk. In 2020 zal de bescherming van de werkgelegenheid een prioritaire doelstelling zijn. We willen een stabiele en betrouwbare partner blijven voor zowel leveranciers als onderaannemers. Door stabiele prijzen en een eerlijke beloning te bieden, zullen we er samen in slagen de Covid-19-crisis te boven te komen en de weg te effenen voor toekomstige groei. »

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo