Febetra tevreden met Vlaamse compensatiepremie

De Vlaamse Regering verleent ook éénmalige steun aan bedrijven die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis. Febetra reageert tevreden op deze nieuwe steunmaatregel.

Heel veel transportbedrijven moeten niet verplicht sluiten, maar ondervinden toch direct of indirect zware beperkingen. Als hun omzetcijfer minstens 60% daalt tussen 15/3 en 30/4 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar komen ze in aanmerking voor de compensatiepremie van 3000 euro om hun verliezen (deels) te compenseren. “Omdat de transportsector een essentiële sector is, kunnen transportondernemingen nooit door de overheid verplicht worden om te sluiten en kunnen zij niet in aanmerking  komen voor de reeds bestaande hinderpremie. Dankzij de nieuwe compensatiepremie kunnen transportondernemingen, onder bepaalde voorwaarden,  nu toch beroep doen op een financiële tegemoetkoming en blijven zij dus niet volledig in de kou staan. Ook al compenseert deze premie het omzetverlies niet volledig, toch is deze meer dan welkom voor tal van veelal kleinere Vlaamse transportondernemingen, die zwaar geïmpacteerd worden door de huidige Coronacrisis”, aldus Philippe Degraef, directeur van Febetra.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo