GDL Transport digitaliseert magazijnprocessen met Elevate-IT

GDL Transport is van start gegaan met de WMS-oplossing van Elevate-IT. Die vervangt hun oud maatwerkpakket en moet de onderneming helpen om de transparantie in de keten dankzij RF-scanning te verhogen en om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

GDL Transport, met hoofdzetel in Rekkem, is een specialist in de opslag van wijn en biologische producten. In de zoektocht naar een standaardoplossing dat over voldoende basisfunctionaliteiten beschikt en tegelijkertijd eenvoudig kan inspelen op toekomstige behoeften kwam GDL uit bij Elevate-IT. Na een korte implementatieperiode van nog geen drie maanden beschikt GDL over alle benodigde functionaliteiten om complexe warehouse- en douaneactiviteiten te ondersteunen en te voldoen aan alle eisen voor de BIO- en IFS-certificeringen.

Kevin Fourie, Manager Logistics bij GDL: “Bij GDL werken we dagelijks met accijns-, voeding gerelateerde- en bio producten. Goederen waarbij van A tot Z duidelijk moet zijn welke handelingen zijn uitgevoerd en een strakke administratie onontbeerlijk is. We werden echter steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen van ons legacy systeem. Met de overstap naar het WMS van Elevate-IT beschikken we vanaf dag één over de benodigde functionaliteiten. Zo leggen we binnenkort met behulp van RF-scanning alle handelingen direct vast in het WMS. Dat voorkomt handmatige invoer van gegevens, reduceert de kans op fouten en biedt meer transparantie. De informatie die wordt vastgelegd in het WMS kan gebruikt worden om klanten en douane te informeren over de laatste status.”

Door de integratie van douane processen met het WMS kan GDL het aangifteproces versnellen. Zo worden vanuit het WMS alle relevante douanegegevens van de goederen aangevuld. Dat voorkomt dubbele invoer en versnelt het proces.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo