Logistieke taskforce moet coronacrisis bestrijden

Vandaag zit de Logistics Resilience Task Force een eerste keer samen om de coronacrisis te bespreken. In deze taskforce zal men overleg plegen over de logistieke ketens die nu onder druk staan door de COVID-19-crisis. Alle belangrijke stakeholders van de cruciale sectoren en transportmodi, alsook de kabinetten Peeters en Crevits nemen deel aan deze bijzondere taskforce. VIL werd als logistiek speerpuntcluster aangesteld als coördinator. 

 De Logistics Resilience Task Force legt de focus voorlopig op de logistiek in drie sectoren die op korte termijn essentieel zijn in deze crisis, namelijk de voeding, de zorgsector (zowel voor de levering van medicijnen als van medisch materiaal) en (online) retail. Alle transportmodi zullen hier bovendien bij betrokken worden. 

Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits: “De logistieke sector staat momenteel onder druk. Met de taskforce willen we logistieke bedrijven steun en adviezen bieden om zoveel mogelijk aan de slag te kunnen blijven. Het is belangrijk dat deze sector goed kan blijven functioneren, zodat essentiële sectoren niet zonder bevoorrading vallen. Blijven werken is hier noodzakelijk, natuurlijk steeds in de meest veilige en beschermde omstandigheden.” 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo