Michelin produceert mondmaskers en gelaatsschermen

Om in te spelen op de huidige noodsituatie heeft Michelin haar innovatiecapaciteit gemobiliseerd om verschillende soorten mondmaskers en gelaatsschermen te produceren.

Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondmaskers van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. In Europa zijn reeds tien locaties geselecteerd in Frankrijk, Polen, Duitsland, Italië en Roemenië. Deze capaciteit zal de komende weken worden uitgebreid dankzij de implementatie van vergelijkbare initiatieven in Noord-Amerika.

Bovendien werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar masker te ontwikkelen en te implementeren. Dit FMP1- of FMP2-masker zal worden geproduceerd in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en kan tot 100 keer worden gebruikt. Op dit moment wordt een eerste serie van 5.000 stuks van het prototype geproduceerd. Het is de bedoeling dat in de loop van mei een productiecapaciteit van een miljoen maskers wordt bereikt en eind juni een capaciteit van meer dan vijf miljoen maskers, het equivalent van 500 miljoen wegwerpmaskers. Op verzoek van verscheidene Franse ziekenhuizen laat Michelin ook bij een leverancier 10.000 steriliseerbare polycarbonaat gelaatsschermen per week produceren voor gebruik door medisch personeel.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo