Transportprijzen dalen met 5 % op de spotmarkt

Na een maand lockdown in sommige landen constateert Transporeon dat de overcapaciteit op de spotmarkt toeneemt en dat de transportprijzen met 5 % zijn gedaald in vergelijking met de week ervoor. In sommige sectoren daalden de prijzen met maar liefst 10%

De vraag naar transport daalde sneller dan de capaciteit op de markt.  

  • In heel Europa is de vraag naar wegtransportcapaciteit vanaf de tweede helft van maart gestaag gedaald als gevolg van de aanzienlijke daling van de Europese industriële productie, met name in de auto-industrie. In Frankrijk, Italië en Spanje daalde de industriële productie met meer dan 20%. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kenden samen een daling van 5,3%.
  • Sinds de laatste week van maart is het annuleringspercentage van bestellingen in Europa echter gedaald. Volgens Transporeon komt dit omdat vervoerders hun beschikbare capaciteit proberen op te vullen door hun prijzen op de spotmarkt te verlagen. De daling van de transportprijs in Europa lag tussen 1,5% en 10% afhankelijk van de sector (de gemiddeld daling bedraagt ongeveer 5%).
  • De beschikbare capaciteit op het Transporeon-platform is in die periode met 14% gestegen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In de Benelux steeg de capaciteit met 12,1%, in Italië met 10%,  in Spanje met 47%, in Polen met 12% en in Frankrijk met 6,2%.
  • De stiptheid van de leveringen verbetert door de beperkingen op particuliere mobiliteit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo