Veiligheidscoach Drivity overgenomen door Rombit

Technologiebedrijf Rombit heeft met de overname van Drivity een belangrijke stap gezet om het veiligheidsaanbod voor de industriële sector verder uit te breiden. 

Drivity is gespecialiseerd in opleidingen en coaching ter preventie van ongevallen met interne transportmiddelen, zoals vorkliften of verreikers. Het aanbod van Drivity wordt geïntegreerd in Romware, de business unit van Rombit die onder andere de veiligheidsarmband Romware ONE op de markt brengt. Oprichter Koen Terryn gaat bij Rombit aan de slag als safety expert. Ook het team van instructeurs maakt de overstap naar Rombit.

John Baekelmans, kersvers CEO bij Rombit, legt uit: “We willen in de eerste plaats het aantal arbeidsongevallen en het bijhorend menselijk leed verminderen. Maar een verbeterde rijvaardigheid leidt ook tot andere positieve effecten: minder onnodige onderhoudskosten door schade, minder stilstand en dus meer productiviteit,” aldus Baekelmans.

Koen Terryn, de oprichter van Drivity is verheugd met de overname. “We baseren individuele coachingstrajecten op gegevens die we verzamelen door sensoren op de voertuigen te bevestigen. Zo kunnen we het rijgedrag van chauffeurs analyseren en gericht bijsturen. Dankzij de Industrial Internet of Things-expertise van Rombit gaat er een waaier aan nieuwe mogelijkheden open.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo