[VIDEO] Eric Mattheeuws wint razend spannend seizoen van We Are Champions

Eric Mattheeuws, zaakvoerder van Mattheeuws Transport, heeft het derde seizoen van het Transportmedia programma We Are Champions op zijn naam geschreven. In de laatste aflevering waren zijn tegenstanders Pol Van Pollaert en Stephan Roosens erg aan mekaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Mattheeuws aan het langste eind te trekken.

In de rubriek We Are Champions, te zien op Transport & VAN.TV op Kanaal Z, nemen drie transportondernemers het tegen mekaar op tijdens een ludieke ‘race’ waar punten gesprokkeld worden. De drie opdrachten zijn gevarieerd en werden mogelijk gemaakt door Volvo Trucks, MAN Truck & Bus en Brigade Electronics. 

De opdrachten

Erik Mattheeuws mocht zich in deze derde aflevering klaarmaken voor de Volvo Trucks opdracht. De Volvo FH is voorzien van i-save, waardoor de brandstofkosten gereduceerd worden met 7%. Het voertuig beschikt over een extra koppel van 300 Nm. Diegene die het minst verbruikt tijdens een korte rit op het circuit, wint. Maar hoe doe je dat?

In de laadcabine van Stephan Roosens werd “Café e-TGE” ingericht. Roossens moet met een gedekte tafel een traject afleggen, en dit tegen de fietsende Pol van Pollaert en Erik Mattheeuws. Een race tegen de klok, want hoe groter het tijdsverschil met de fietsers, hoe minder punten hij verdient. En… hij mag niets laten vallen!

In de volledig geblindeerde Volvo FH cabine heeft Pol van Pollaert enkel zicht via de geïnstalleerde Brigade Electronics Backeye®360-systemen. Deze camera’s met helikopterview bieden ondersteuning bij het manoeuvreren op lage snelheid en worden in realtime getoond op één enkel beeld.

Bekijk de spannende ontknoping hier:

Andere afleveringen gemist, bekijk te hier:

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo