Featured Video Play Icon

[VIDEOCALL] De Rocker Logistics: “Bezettingsgraad wordt nóg belangrijker”

Het voelt warm en koud tegelijkertijd bij De Rocker Logistics. Hoewel de firma uit Wetteren reikhalzend uitkijkt naar de grote verhuis in Zele, moet het net zoals de hele sector opboksen tegen de coronacrisis. Zaakvoerder Rudy Denutte is gematigd positief en legt dezer dagen de focus op een optimale bezetting van de transporten. “Waar we vroeger dagelijks 4-5 paletten afzetten, zijn dat er vandaag nog 1-2. Daarom zijn we in strikt overleg met onze klanten om de ladingen te combineren. Zo hebben we ervoor gezorgd dat onze bezettingsgraad op peil is gebleven.”

Eind deze zomer verlaat De Rocker Logistics na 67 jaar de thuisbasis in Wetteren en verhuist het naar een gloednieuwe site van 3 hectaren in Zele (zie video). De Rocker is gespecialiseerd in de opslag en distributie van voeding onder geleide temperatuur. Om de verdere groei te stimuleren bouwen ze een volledig nieuw duurzaam magazijn met voorraadbeheersysteem, een cross dock platform met transportbeheersysteem en een kantorencomplex in het Wijnveld in Zele. Die zal dienst doen als centrale hub voor zowel België, Nederland als Luxemburg. Dit alles resulteert in een verdubbeling van de huidige opslag- en transportcapaciteit.

“We zijn het jaar gestart met een rendabele omzetgroei van 14 procent. Helaas kwam toen het coronavirus en hebben wij in maart omzetdaling opgetekend van 10 procent. Voor de maanden april en mei verwachten we een verdere daling van 20 procent. Dit wil echter niet zeggen dat ik zal klagen. Er zijn andere sectoren die het momenteel véél moeilijker hebben”, aldus Rudy Denutte.

Bezettingsgraad
“We hebben zelf toch wel wat maatregelen genomen. Vooral de verhoging van de bezettingsgraad van vrachtwagens is een belangrijke. We rijden dagelijks in de Benelux onder geleide temperatuur, dit met heel veel chocolade. Wij hebben bepaalde regio’s waar we normaal dagelijks reden nu verminderd. Dit in samenspraak met de klant. Gezien de drops die gedaald zijn – vroeger gemiddeld 4-5 per dag, nu nog 1-2 – overleggen we met de klant om die ladingen te combineren. Zo is onze bezettingsgraad toch wel op peil gebleven.”

Chinezen
Rudy Denutte is gematigd optimistisch. “Zolang er geen vaccin is, zal de economie op en af gaan. Ik verwacht dus pas een structurele verbetering van de economie in de tweede helft van 2021. Wat betreft De Rocker Logistics zitten we met heel wat chocoladeklanten, en ondanks de crisistijden blijft chocolade een lekker maar ook wel een luxeproduct. Ik verwacht dat de mensen nog steeds een praline of een pot Nutella zullen consumeren. Voeding is sowieso een blijver. Mensen moeten dagelijks eten en bovendien het is moeilijk kopieerbaar door pakweg China. Ik wil dus optimistisch blijven als ondernemer”, besluit Denutte.

Bekijk hier het interview integraal:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo