Featured Video Play Icon

[VIDEOCALL] Marc Geerts: “90% van klanten aanvaardt coronatoeslag”

Corneel Geerts Transportgroup rekent sinds kort een coronatoeslag door aan klanten om een deel van het verlies te compenseren. “Deze taks moet de lege kilometers vergoeden, wachttijden aan de grenzen, de extra controles onderweg, extra papierwerk en beveiliging van ons personeel”, zegt CEO Marc Geerts in onze wekelijkse rubriek ‘Videocall’. 

Corneel Geerts Transportgroup uit Wijnegem rijdt momenteel nog 50 procent van de gebruikelijke volumes. Marc Geerts: “De farma-afdeling draait momenteel nog volle bak. Onze chauffeurs rijden nog met heel wat farmaproducten richting Frankrijk, Italië en Spanje.Toch wel met een tiental vrachtwagens per land per week. Onze chauffeurs worden daar gezien als helden omdat ze de producten blijven aanleveren. We hopen dat deze appreciatie ook na het coronatijdperk behouden blijft.”

Oost-Europa
“De klanten zien ook in dat vervoerders met eigen middelen, eigen vrachtwagens, de zogenoemde asset-carriers, toch wel een grote toegevoegde waarde hebben in deze tijden. Wij zien grote problemen bij concurrenten die hun chauffeurs uit Oost-Europa niet meer zien terugkomen omdat ze de grenzen gewoon niet meer mogen oversteken. Wij verwachten dus bij veel collega’s grote problemen de komende weken.”

Coronataks
Corneel Geerts Transportgroup rekent sinds kort een coronataks door aan haar klanten. “Deze taks of extra kost moet de lege kilometers vergoeden die toch wel gereden worden. En ook de extra wachttijden aan de grenzen, de extra controles die ze onderweg tegenkomen, extra papierwerk en beveiliging van ons personeel. 80 tot 90 procent van alle klanten hebben dit aanvaard. Vooral de klanten in de farma hebben er geen problemen mee om deze toeslag te betalen. Wij appreciëren de boodschappen en de steun die we ondervinden en hopen dat deze appreciatie blijft bij onze klanten”, aldus zaakvoerder Marc Geerts.

Bekijk hier de volledige videocall met Marc Geerts:

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo