Volvo Groep en Daimler bundelen hun krachten voor brandstofcellen

De Volvo Groep en Daimler Truck AG willen een joint venture oprichten om brandstofcellen te ontwikkelen en te produceren voor gebruik in onder andere toekomstige trucks op waterstof. Daimler zal er alle activiteiten die het al heeft opgestart op dit gebied huisvesten, terwijl Volvo Group 600 miljoen euro zal investeren om 50% van het kapitaal in handen te hebben.

De alliantie tussen twee van ’s werelds grootste spelers laat zien hoe de technologische revolutie die de waterstofaandrijving zal teweegbrengen, het afbreken van barrières vereist. “Onze gecombineerde krachten zullen de ontwikkelingskosten van beide bedrijven verlagen en de marktintroductie van brandstofcelsystemen in producten die worden gebruikt voor zwaar transport en veeleisende langeafstandstoepassingen versnellen. In de context van de huidige economische neergang is het nog noodzakelijker geworden om samen te werken om de doelstellingen van de Green Deal binnen een redelijke termijn te bereiken,” zeggen de twee industriegroepen. De joint venture zal als een volledig autonome entiteit functioneren en beide aandeelhouders zullen op al hun andere werkterreinen concurrenten blijven.

Daimler Truck brengt het bedrijf Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH, dat in Nabern (Duitsland) brandstofcel- en waterstofopslagsystemen voor verschillende automobieltoepassingen ontwikkelt, in de mand van de joint venture. Het is de bedoeling dat er in Duitsland en Canada productiefaciliteiten worden opgezet, zodat er in de tweede helft van dit decennium waterstofaangedreven zware vrachtwagens beschikbaar zullen zijn.

Een snelle herinnering over brandstofcellen

  • Een brandstofcel zet de chemische energie van waterstof (de brandstof) en zuurstof (in de lucht) om in elektriciteit. Deze elektriciteit drijft de elektromotoren aan die een elektrisch voertuig voortstuwen.
  • Er zijn verschillende manieren om waterstof te produceren. Daimler Truck en Volvo Group richten zich op de lokale productie in het tankstation (met behulp van elektriciteit om water om te zetten in waterstof) en de productie uit aardgas, met behulp van koolstofafvang.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo