Waeslantnatie investeert in drie Volvo FM-trekkers op LNG

Volvo Trucks heeft zopas drie FM-trekkers op LNG aan Waeslantnatie geleverd. Zij worden hoofdzakelijk ingezet voor het transport van staalproducten in containers binnen de haven van Antwerpen. “Ook een relatief klein bedrijf als het onze kan zijn steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen”, zegt natiebaas Georges Brys.

Waeslantnatie werd opgericht in 2002, telt zo’n 30 medewerkers en is actief in staaltransport binnen het havengebied. “Wij werken wel als een natie van weleer: de aandeelhouders werken samen als natiebazen en nemen de beslissingen gezamenlijk. En we delen een visie op lange termijn gebaseerd op deugdelijk bestuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zegt Georges Brys, één van de vier bestuurders. “Binnen dat  kader beslissen we elk jaar samen over een investering die het klimaat ten goede komt.” Dit jaar heeft Waeslantnatie  haar vier trekkers vervangen door vier nieuwe Volvo FM, waarvan drie op LNG. “Soms zijn de lasten op de achteras zeer zwaar. In dat geval is de ruimte tussen de voor- en de achteras iets te klein om een LNG-tank te monteren. Daarom moesten we voor het vierde exemplaar voor een diesel kiezen”, voegt Georges Brys toe.

Na een vergelijkende studie koos Waeslantnatie voor Volvo Trucks FM 4×2 trekkers. “In het staaltransport telt elke kilo. Daarom opteerden zij voor FM’s in plaats van de FH die wat zwaarder is’, zegt Sven Braekman, accountmanager bij Volvo Truck Center. “Een bijkomende reden is dat de chauffeurs vaak moeten in- en uitstappen. Met de lagere instap wilden wij hen meer comfort bieden”, voegt Georges Brys toe.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo