Wallonië: gedeeltelijke heropening van de technische keuring

Op bevel van de Waalse minister van Verkeersveiligheid, Valérie De Bue, zullen sommige technische keuringscentra hun deuren vanaf 6 april opnieuw openen, maar alleen voor bepaalde soorten voertuigen. Het gaat hier o.a. om zware bedrijfsvoertuigen.

Deze gedeeltelijke heropening heeft alleen betrekking op voertuigen die in het buitenland moeten rijden om dwingende redenen, zoals de uitoefening van een economische of beroepsactiviteit (het wegvervoer is er dus één van), beroepsvoertuigen die een eerste keuring nodig hebben, voertuigen die gevaarlijke goederen over de weg vervoeren, voertuigen van de hulpdiensten, alsook voertuigen met een rood certificaat dat beperkt is tot 15 dagen en professionele tweedehandsvoertuigen die opnieuw ingeschreven moeten worden.

Voertuigen met een groen certificaat dat tussen 1 maart en het einde van de inperkingsperiode is verlopen, krijgen een nieuw groen certificaat voor 6 maanden. Dit certificaat kan worden afgehaald aan de balie van een van de heropende stations. De andere voertuigen moeten zich gewoon op afspraak aanmelden in een van de volgende centra: Wandre, Petit-Rechain, Werbomont, Rhisnes, Mariembourg, Mont-St-Guibert, Braine-le Comte, Habay, Aye, Gosselies, Montignies-sur-Sambre, Fleurus, La Louvière, Cuesmes, Ghislenghien en Marquain. Betalingen worden alleen elektronisch uitgevoerd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo