120 jaar geleden : de eerste LCV van Opel

121 jaar geleden begon in Rüsselsheim de productie van Opel bedrijfsvoertuigen met de Patentwagen. Toen kocht men nog benzine… bij de lokale apotheek.

De allereerste auto van de gebroeders Opel in 1899 vormde al meteen de basis voor een ‘reusachtige motorvrachtwagen’ (zoals het voertuig door de lokale krant werd beschreven), die Adam Opel bouwde voor een grote wijnhandel. Van een ‘reusachtig voertuig gesproken’… De eerste foto van deze eerste LCV dateert uit 1901. Er staat een Lutzmann op in een versie als bagage­wagen met gesloten carrosserie, die een vermogen van 5 pk leverde en een snelheid van ongeveer 20 km/u haalde. Drie jaar later koos Opel voor een voertuigbouw met motor vooraan, versnellingsbak, schroefas en achterwielaandrijving, zoals ook vandaag nog gebruikt wordt. Het zou tot de jaren 1920 de basis zijn voor gesloten bestelwagens, steeds gebouwd naar wens van de klant. Pas in 1924 zou Opel als eerste Duitse fabrikant beginnen te produceren op een assemblagelijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo