13.7 % minder vrachtvolume via Brussels Airport in april

De coronacrisis heeft in april het vrachtvolume met 13.7 % doen dalen in Brussel. Dit cijfer is vooral te wijten aan het wegvallen van cargo aan boord van passagierstoestellen (- 91 %). De expressdiensten bleven stabiel met een lichte daling van 0.6%.

Daarnaast steeg de volvracht met liefst 52,1%. ‘Terwijl het passagiersverkeer stilgevallen is, draait de luchtvracht op Brussels Airport op volle toeren’, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. ‘Door het wegvallen van de capaciteit voor cargo op passagierstoestellen, is de vraag naar volvracht groter. Sommige passagiersvliegtuigen vliegen nu dan ook enkel om vracht te vervoeren. Dankzij luchtvracht zijn we in staat om snel essentiële goederen, medicijnen, medische producten en levensmiddelen te importeren en te exporteren. Tegelijk zorgt cargo er ook voor dat onze bedrijven en de industrie kan blijven draaien (bijvoorbeeld de farmaceutische industrie door de export van farmaceutische producten).’

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo