Alternatieve aandrijvingen in opkomst in Europa

Het aantal vrachtwagens dat gebruik maakt van een andere energiebron dan diesel is in Europa vorig jaar sterk gestegen, volgens cijfers die zojuist zijn vrijgegeven door de constructeursvereniging ACEA.

De meest spectaculaire stijging was die van de elektrische vrachtwagens, die in één jaar tijd stegen van 357 naar 747 eenheden (+ 109,2%). Voertuigen op alternatieve brandstoffen (CNG en LNG in hun overgrote meerderheid) zijn met 71% gestegen, dankzij de echte sprong die deze technologie in Duitsland heeft gemaakt (+372%). De marktaandelen van de alternatieve aandrijvingen blijven echter bescheiden: 1,7% voor alternatieve brandstoffen en 0,2% voor elektrische aandrijving.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo