Belgische vastgoedmarkt iets minder hard getroffen door Covid-crisis

Volgens Buck Consultants International zal de logistieke take-up dit jaar in Europa 32% lager liggen dan in 2019. De daling zou zelfs 46 % kunnen bedragen als de situatie pas begin volgend jaar weer normaliseert. Nederland, Duitsland en België zouden het beter doen dan Oost- en Zuid-Europa.

Buck onderzocht negen landen, waaronder België. Deze 9 logistieke markten hadden in 2019 een gezamenlijk opnamevolume van 23,5 miljoen m2. Begin dit jaar was de verwachting dat dit opnamevolume in 2020 min of meer stabiel zou blijven (23,4 miljoen m2). De afname zal afhangen van het moment dat gezondheidssituatie weer normaliseert. Afhankelijk daarvan (resp. begin oktober 2020 en begin januari 2021) is een afname tot 15,9 miljoen m2 (-32%) of zelfs -46% (12,8 miljoen m2) te verwachten. In het eerste geval zou de take-up in België ‘maar’ met 30 % dalen. Verder ziet BCI de ontwikkeling van megadistributiecentra (meer dan 40.000 m2) doorgaan, wellicht in een iets lager tempo. De ontwikkeling van stadsdistributiecentra zou verder accelereren in heel Europa.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo