BYD onthult strategie om Europa te veroveren

De Chinese constructeur BYD, die gespecialiseerd is in elektrische voertuigen, is van plan om in Europa een verkoopoffensief te lanceren met een compleet gamma dat ook lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens zal omvatten.

De eerste fase van dit commerciële offensief zal betrekking hebben op een gamma personenauto’s, te beginnen met Noorwegen, de meest geëlektrificeerde Europese markt op dit moment. Later in het jaar (maar de fabrikant geeft niet aan in welk land prioriteit zal worden gegeven) zal BYD een licht bedrijfsvoertuig en twee vrachtwagens in de handel brengen: een 7,5 tonner en een 19 tonner. Een terminaltrekker zit ook in de dozen.

In Europa heeft BYD een hoofdkantoor in Rotterdam en drie dochterondernemingen in Frankrijk, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten van deze dochterondernemingen zijn momenteel vooral gericht op elektrische bussen, die BYD ook op de markt brengt. In andere landen sluit BYD distributieovereenkomsten met lokale partners. De Chinese fabrikant heeft ook de krachten gebundeld met Hino, de divisie voor zware vrachtwagens van Toyota, om nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo