Citroën presenteert de elektrische versie van de Jumpy

Enkele dagen na het zustermerk Opel onthult Citroën de details van zijn elektrische nutsvoorziening: de ë-Jumpy (pas op voor de ë!).

Na bijna 145.000 verkochte eenheden sinds 2016 zal de Jumpy vanaf de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn in een elektrische versie. Hij is verkrijgbaar in drie carrosserieën (verlengde cabine, chassiscabine of minibus) en drie lengtes (XS, M en XL), met een nuttig volume van 4,6 m3 tot 6,6 m3 en een maximale totale hoogte van 1,90 m voor de meeste versies, wat belangrijk is voor de toegang tot ondergrondse parkeergarages.

Het laadvermogen varieert tussen 1000 en 1275 kg, afhankelijk van de gekozen versie en het gekozen accupack. Op dit niveau kan de klant kiezen tussen 50 kWh (230 km WLTP-autonomie) of 75 kWh (330 km WLTP-autonomie), waarbij het laatste pakket niet beschikbaar is op de XS-versie. De elektromotor van 100 kW / 260 Nm maakt een theoretische maximumsnelheid van 130 km/u mogelijk, zelfs in de Eco-modus. De volledige aandrijfketen en de batterijen zijn gegarandeerd voor 8 jaar of 160.000 km.

Het opladen gebeurt via een luik aan de linkervoorzijde in drie verschillende modi: huishoudelijk (modus 2, standaard 8A of versterkt 16A stopcontact), versneld (modus 3, waarvoor een Wallbox nodig is) of supersnel (modus 4, 32A); in dit geval duurt het opladen tot 80% van het 75 kWh pack 45 minuten. Alle bijzondere aspecten van de energievoorziening worden beheerd via de My Citroën-toepassing (raadpleging van de laadstatus, bereik, resterende laadtijd, uitgestelde lading, locatie van de oplaadpunten, afgelegde kilometers, onderhoudswaarschuwingen, planning van de onderhoudsbeurten, thermische voorbewerking, …).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo