Genk Green Logistics krijgt groen licht van Vlaanderen

Het licht staat op groen voor Genk Green Logistics op de voormalige Ford-site in Genk : op 24 april heeft de Vlaamse Regering, op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V),  haar principiële goedkeuring aan het project gehecht. Hierbij geeft de Vlaamse regering het Agentschap Innoveren & Ondernemen ook de opdracht om de inspraak te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeenten, maar intussen worden de eerste twee nieuwe logistieke hallen al opgericht.

Genk Green Logistics is een volledig nieuwbouwproject in zone B van de voormalige Ford-site in Genk. Met 42 hectare is het een van de weinige sites in Vlaanderen die geschikt is voor zeer grote logistieke bouwprojecten. GGL is een samenwerking tussen Intervest Offices & Warehouses, Group Machiels, MG Real Estate en DEME. De vier partners willen er een logistiek en semi-industrieel complex van ongeveer 240.000 m² bouwen, waarbij de nadruk op nieuwe maakindustrie en logistiek met toegevoegde waarde moet liggen. Naar verwachting levert dit een tewerkstelling van 2.000 voltijdse arbeidsplaatsen op.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo