Nog eens 4 Scania’s bij Colruyt, deze keer op CNG

Vier nieuwe Scania trekkers op CNG hebben de Belgische vloot van Colruyt Group vervoegd. In 2019 werd reeds een eerste voertuig op CNG in gebruik genomen. De overhandiging vond plaats aan een tankstation van DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group.

Sinds vier jaar rijden er een dertigtal Scania’s bij Colruyt Group, maar het is de eerste keer dat Colruyt volop kiest voor Scania’s op aardgas. De vier nieuwe trekkers hebben een G-dagcabine en een 410 pk gasmotor. De supermarktketen koos voor Scania’s op gas om leveringen uit te voeren in en rondom dichtbevolkte gebieden. Met acht gastanks met een totale inhoud van 180 kg gas is een actieradius van 450 tot 500 kilometer mogelijk. De nieuw geleverde Scania’s zullen worden ingezet voor het bevoorraden van de Colruyt Group winkels vanuit het distributiecentrum te Halle. Deze zullen in twee shifts de klok rond rijden en eenvoudig voltanken op de DATS 24 CNG-stations met hoogdebiet tankpistolen in Halle, Ghislenghien en Antwerpen. Ze zullen circa 120.000km op jaarbasis rijden.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo