Opening Fabriek Logistiek met een paar maanden verzet

Het project Fabriek Logistiek op Eiland Zwijnaarde heeft door de Covid-crisis enige vertraging opgelopen. Het logistieke testcentrum, dat door POM Oost-Vlaanderen en VDAB wordt gesteund, opent pas de deuren in het voorjaar van 2021.

Het gebouw van Fabriek Logistiekwordt gebouwd op de terreinen van Tech Lane Ghent in Zwijnaarde en zal bestaan uit drie units. De eerste twee units zijn ontworpen als testcentra waar logistieke bedrijven nieuwe processen en nieuwe technologieën kunnen uittesten: de eerste unit focust op palletwerking en de tweede is gericht op e-commerce. “Beide ruimtes kan je, individueel of samen, huren op dagbasis of langer, en modulair inrichten. In deze ruimtes test je zelf uit of een nieuwe technologie of procesaanpassing de verwachte meerwaarde genereert. Je voert alle tests uit met je eigen goederen en eigen personeel”, legt Danny Vanrijkel (Projectmanager Business Development) uit. In de derde unit zal VDAB een tijdelijk trainingsplatform aanbieden.

“Omwille van een extreem natte periode van december tot maart, gevolgd door corona perikelen heeft onze bouw wat vertraging opgelopen”, aldus Vanrijkel. De start stond voor het najaar 2020 gepland, maar wordt dus met een paar maanden uitgesteld.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo