Rijtijden: einde van de flexibiliteit

De versoepeling van de rij- en rusttijden werd in maart ingevoerd in verschillende Europese landen (waaronder België) om vrachtwagenchauffeurs te helpen bij het tanken in de winkels ondanks de grensblokkades. Deze de versoepeling wordt geleidelijk aan afgeschaft. In België zijn de normale regels vanaf komende maandag weer van toepassing.

De versoepelingen werden van kracht aan het begin van de lockdown en golden in eerste instantie alleen voor chauffeurs die zogenaamde ‘essentiële’ goederen vervoerden. Dit concept bleek al snel onmogelijk te bepalen en dus onmogelijk te controleren, terwijl de maatregelen twee keer werden verlengd. In België zal dit ‘speciale regime’ op 31 mei om 23.59 uur eindigen en vanaf maandagochtend zullen de normale regels weer van toepassing zijn. Hetzelfde geldt voor de lange wekelijkse rusttijd, die in verschillende landen, waaronder België, niet meer in een hut kan worden doorgebracht.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo