Transuniverse zet speciale trailer in voor Nitto

Transuniverse Forwarding heeft onlangs geinvesteerd in een heel speciaal type trailer in voor Nitto Belgium. Deze temperatuurgecontroleerde kastoplegger laat het toe om lateraal te laden en te lossen.

Aanvankelijk zonder activa, evolueerde het in Wondelgem gevestigde bedrijf naar een ander bedrijfsmodel dat de introductie van een vloot van verschillende soorten opleggers met zich meebracht. Als een van de huistransporteurs van Nitto Belgium moest Transuniverse deze keer een moeilijk klus klaren: Nitto wilde rollen kwetsbare folie vanuit Spanje naar genk laten vervoeren in kratten van 3,6 meter breed en 3,5 ton zwaar. “Ze kunnen niet langs de achterdeur van de oplegger geladen en gelost worden. Het moet lateraal gebeuren. De film is ook temperatuurgevoelig en dus mag ze niet in een huifoplegger vervoerd worden”, legt Frederik Boon, operational project manager bij Transuniverse Forwarding, uit.

De oplossing vond Transuniverse bij het Finse Ekeri, een van de enige trailerbouwers in Europa die gespecialiseerd is in kastopleggers met zijdelingse opening. In de trailer worden drie kratten aan elke kant geladen, wat neerkomt op zo’n 20 ton. “We hebben met Ekeri onderhandeld over deze technische aspecten en TIP heeft alle andere aspecten afgehandeld”, aldus Kevin Van Ongeval, Group Operations Director bij Transuniverse Forwarding. De twee opleggers werden begin april geleverd.

 

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo