blank

Viapass cijfers: het truckverkeer blijft groeien, maar langzamer

Het aantal vrachtwagens dat gebruik maakt van het Viapass netwerk blijft groeien, maar de groeicurve begint af te vlakken. Is er al een plafond bereikt voor Belgische transporteurs?

Tussen 11 en 17 mei reden 746.805 vrachtwagens op de Belgische (auto)wegen, wat neerkomt op een stijging van 5,3% ten opzichte van de voorgaande week. Het ‘marktaandeel’ van de in België ingeschreven voertuigen is de afgelopen twee weken met 2,5% gestegen tot 56%, maar de groeicurve voor buitenlandse voertuigen lijkt de afgelopen week veel sterker te zijn geweest. Er is echter nog een lange weg te gaan voordat de situatie weer normaal is: de cijfers van vorige week zijn nog steeds 12% lager dan in een normale mei.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo