Featured Video Play Icon

[VIDEO] Experts testen de nieuwe Mercedes-Benz Actros

Meten is weten… Met die leuze tracht de rubriek “Goedgekeurd” op Transport & VAN.TV te achterhalen aan welk verwachtingspatroon een vrachtwagen vandaag moet beantwoorden. 3 experts uit de sector gaan de uitdaging aan. Vandaag op het menu: de nieuwe Mercedes-Benz Actros.

François Waelbers (Widem Logistics), François Van Leugenhaege (Group Aertssen) en Erik Roosens (journalist) krijgen in de nieuwe rubriek “Goedgekeurd” op Transport & VAN.TV de kans om met de nieuwe Actros te rijden. De Actros is de eerste serietruck die standaard geleverd wordt met camera’s en schermen. Geen spiegels meer dus.

Kostprijs kapotte camera 
Op de schermen van de MirrorCam toont een lijn het einde van de oplegger, andere lijnen de afstand tot de achterliggers. Bij het inhalen hoef je dus niet meer te wachten op het lichtsignaal van een collega om in te voegen. Als je te vlug naar rechts wil, licht een rode driehoek op. Ook bij het manoeuvreren krijgt de chauffeur extra hulp van de MirrorCam. De kans op schade is niet groot omdat de camera’s niet ver van de cabine uitsteken. Als de camera toch stuk gaat, lopen de kosten niet hoger op dan voor het vervangen van een buitenspiegel.

Autonoom rijden: niveau 2
De nieuwe Actros is uitgerust met de Active Drive Assist, zeg maar autonoom rijden niveau 2. De chauffeur heeft hier nog alle verantwoordelijkheid, maar het systeem houdt de truck met stuurbewegingen op het juiste spoor houdt. De geïntegreerde predictive Powertrain Control kiest zelf de snelheid in bochten en in afdalingen. Die slimme cruise control verlicht het werk van de bestuurder en vermindert het brandstofverbruik.

Missie geslaagd voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros? Herbekijk hier de wijze woorden van specialisten uit de sector.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo