blank

Arvesta bouwt een multimodaal platform in Pecq

Enkele maanden na de passage van de hele Boven-Schelde naar de CEMT-klasse Va rechtvaardigt een eerste privé-investering de uitbreidingswerken: Walagri, een dochteronderneming van Aveve, gaat in de haven van Pecq een gloednieuw havendepot bouwen.

Binnen de Arvesta (ex-Aveve) groep is Walagri verantwoordelijk voor de distributie en productie van producten voor diervoeding en gewasbescherming. Walagri is ook de grootste verzamelaar van granen en oliezaden in België. Het toekomstige depot in Pecq (in de buurt van Doornik) zal het huidige depot in de buurt van het centrum van Doornik vervangen en het zal ook veel efficiënter zijn met een sneller laad- en lossysteem dat is aangepast aan de 2000-tons schepen die het zullen bedienen (in plaats van de 1000 tonners die voorheen werden gebruikt). Walagri hoopt zo het gebruik van de waterwegen in dit deel van ‘Wallonie Picarde’ te verhogen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo