BRIXadvice lanceert deelplatform voor opslagcapaciteit

Een week na het gezamenlijke initiatief van VIL en Logistics in Wallonia wordt een tweede platform voor het delen van logistieke ruimte gelanceerd door het adviesbureau Brixadvice. Bij de opstart heeft het platform reeds meer dan 50 locaties ter beschikking voor tijdelijke opslag.

Brixshare is een onafhankelijk online platform dat partijen bijeen brengt die nood hebben aan tijdelijke opslagcapaciteit en partijen met een tijdelijke overschot aan opslagcapaciteit. “Het is een flexibele oplossing die kostenbesparend werkt en ook duurzame logistiek ondersteunt door het bijkomend benutten van beschikbare vrije ruimte. Klanten stellen ons steeds meer de vraag om voor hen tijdelijke opslagcapaciteit te vinden voor pallets, zwaar materiaal, koel en vriesproducten. Dit is gelinkt aan seizoenschommelingen, het opstarten van een nieuw product, opslag nabij een werf, enz… Na een bevraging stelden we tevens vast dat er ook een vraag is van klanten om tijdelijke overschot aan opslagcapaciteit te verhuren om de vaste kosten te optimaliseren van een opslagplaats. Dit bracht ons tot het idee om Brixshare op te zetten.” zegt Patricia Laureys, CEO van Brixadvice.

Voor de Brixshare gebruikers is het ook van belang dat het platform volledig onafhankelijk blijft. “Vanuit onze bevraging stellen we tevens vast dat de confidentialiteit van de data gegeven door de gebruikers van groot belang is”, aldus Patricia Laureys.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo