blank

DAF geeft volledig gamma nieuw noodremsysteem

DAF Trucks introduceert AEBS-3, een verbeterd noodremsysteem, voor alle LF-, CF- en XF-modellen. Dit ‘Advanced Emergency Braking System’ van de derde generatie kan bij snelheden tot 80 km/u volledig autonoom een noodstop maken en daarmee helpen een aanrijding met een stilstaand of rijdend voertuig te voorkomen.

Voor de nieuwe generatie van haar AEBS-systeem maakt DAF Trucks voor de detectie van objecten veraf en dichtbij gebruik van een high precision dual radar met 16 antennes (voorheen: 7). De langeafstandssensor heeft een detectiebereik van tot wel 250 meter (voorheen: 200). Hierdoor kunnen mogelijk kritieke situaties eerder worden herkend. Voor situaties dichtbij, is de scanhoek vergroot van 50 naar 120˚, waardoor accurater gereageerd kan worden op verkeer dat op korte afstand vóór de truck invoegt – zelfs onder slechte weersomstandigheden en in situaties met slecht zicht zoals bij mist en met een laagstaande zon.

AEBS werkt samen met de rem- en stabiliteitscontrolesystemen van het voertuig. Het stuurt in eerste instantie hoorbare en visuele waarschuwingen naar de chauffeur. Als de chauffeur desondanks niet reageert, maakt de truck automatisch een noodstop. AEBS-3 kan bij snelheden tot 80 km/u volledig zelfstandig een noodstop maken. Het nieuwe noodremsysteem is standaard op alle DAF LF, CF en XF trucks.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo