DAF geeft volledig gamma nieuw noodremsysteem

DAF Trucks introduceert AEBS-3, een verbeterd noodremsysteem, voor alle LF-, CF- en XF-modellen. Dit ‘Advanced Emergency Braking System’ van de derde generatie kan bij snelheden tot 80 km/u volledig autonoom een noodstop maken en daarmee helpen een aanrijding met een stilstaand of rijdend voertuig te voorkomen.

Voor de nieuwe generatie van haar AEBS-systeem maakt DAF Trucks voor de detectie van objecten veraf en dichtbij gebruik van een high precision dual radar met 16 antennes (voorheen: 7). De langeafstandssensor heeft een detectiebereik van tot wel 250 meter (voorheen: 200). Hierdoor kunnen mogelijk kritieke situaties eerder worden herkend. Voor situaties dichtbij, is de scanhoek vergroot van 50 naar 120˚, waardoor accurater gereageerd kan worden op verkeer dat op korte afstand vóór de truck invoegt – zelfs onder slechte weersomstandigheden en in situaties met slecht zicht zoals bij mist en met een laagstaande zon.

AEBS werkt samen met de rem- en stabiliteitscontrolesystemen van het voertuig. Het stuurt in eerste instantie hoorbare en visuele waarschuwingen naar de chauffeur. Als de chauffeur desondanks niet reageert, maakt de truck automatisch een noodstop. AEBS-3 kan bij snelheden tot 80 km/u volledig zelfstandig een noodstop maken. Het nieuwe noodremsysteem is standaard op alle DAF LF, CF en XF trucks.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo