blank

De elektrische drielingen van PSA komen eraan…

De drie elektrische bedrijfsvoertuigen die door de merken van de PSA-groep op de markt worden gebracht, zullen begin juli in de handel worden gebracht en de eerste eenheden zullen volgens Xavier Peugeot (Directeur van de Business Unit Bedrijfsvoertuigen van de PSA-groep) voor het einde van het jaar worden geleverd.

In tegenstelling tot de meeste andere constructeurs heeft PSA ervoor gekozen om zijn eerste elektrificatie-inspanningen te richten op zijn middenklasse modellen, waarbij de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro de eerste zijn die met een elektrische versie worden uitgerust. “We liggen dus perfect op schema om onze belofte na te komen dat we onze volledige reeks in elektrische versie zullen aanbieden voor het einde van 2021”, aldus Xavier Peugeot, die ook liet doorschemeren dat het zware gamma het volgende zal zijn dat geëlektrificeerd zal worden “in het begin van 2021”. De commerciële ambities worden gemeten voor het eerste jaar, maar zullen geleidelijk aan naar boven worden bijgesteld: het marktaandeel van de elektrische aandrijving zou in 2021 5% bedragen (wat voor alle drie de merken in België ongeveer 500 eenheden zou vertegenwoordigen) om in 2025 te stijgen tot 15%.

Er moet ook worden opgemerkt dat PSA een overeenkomst heeft gesloten met Touring om haar klanten een storingsdienst aan te bieden in geval van een stroomstoring: Touring voertuigen zijn uitgerust met batterijen en boosters die het mogelijk maken de batterijen van een elektrisch voertuig snel op te laden, zodat het naar het dichtstbijzijnde oplaadstation kan gaan.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo