De Luikse tram wordt gebouwd met Volvo’s

De Belgische dochteronderneming van de Franse groep Colas heeft 13 Volvo Trucks aangekocht om haar deel van het bouwproject ven de Luikse tram uit te voeren. Colas Transport heeft eindelijk zijn FMX’s laten leveren, enkele weken later dan voorzien door de coronaviruscrisis.

Colas is actief in de aanleg en het onderhoud van wegen, vervoersinfrastructuur en stadsvernieuwing. Meer dan een jaar geleden richtte Colas de joint venture Tram’Ardent op voor de aanleg van de Luikse tramlijn met de Spaanse fabrikant van spoorwegmaterieel CAF en het financiële bedrijf DIF. “Voor dit project hebben we speciale vrachtwagens nodig. Volvo Trucks bleek de beste keuze qua prijs en kwaliteit en de opdracht was voor 13 430 pk FMX-vrachtwagens, waaronder tien 6×4-tandem zijladers, een 6×4-truck met zijlader en kraan, een 6×4-containerchassis en een 8×4-containerchassis met kraan”, legt Patrick Aerts, directeur van Colas Transport SA, uit.

Na een opbouwfase bij Alumac in Kortrijk stonden de vrachtwagens op de parkeerplaats van Truck Service Sebastian in Herstal, klaar voor levering, toen de insluiting begon. “Dit was echter geen probleem, want de start van de bouwplaats zelf werd vertraagd door de coronaviruscrisis”, voegt Patrick Aerts eraan toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo