De winst van Girteka is in 2019 gehalveerd

De Litouwse transporteur Girteka Logistics publiceerde haar balans voor 2019, die wordt gekenmerkt door een sterke stijging van de omzet, maar ook door een aanzienlijke daling van de winst. Gezien de huidige omstandigheden zou 2020 een jaar moeten zijn waarin de groei van de vloot wordt onderbroken.

In 2019 is de omzet van Girteka Logistics, de grootste FTL-transporteur van Europa, met 23,7% gestegen van 764 naar 945 miljoen euro. Tegelijkertijd steeg de nettowinst van 19 miljoen EUR naar 9 miljoen EUR, wat de Litouwse onderneming toeschrijft aan grote investeringen in personeel en diverse technologische innovaties en een stijging van de kostprijs.

Voor 2020 heeft Girteka haar businessplan herzien. In plaats van de bijna ongebreidelde groei van het wagenpark (van 7.000 naar 11.000 voertuigen in twee jaar) voort te zetten, zal Girteka het stabiliseren. “Gezien de zeer volatiele situatie hebben we ons bedrijfsplan aangepast om ons te richten op duurzaamheidsdoelstellingen op korte en lange termijn, de digitalisering van het bedrijf en het behoud van onze 18.000 banen”, zegt CEO Edvardas Liachovičius. Toch is hij van mening dat Girteka in een goede positie verkeert om de crisis te doorstaan, aangezien 80% van haar voertuigen op temperatuur gecontroleerde producten rijden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo