Depannage Lybaert kiest voor een Scania S650 6×2/4

Depannage Lybaert koos voor een Scania S650 6×2/4 om de vloot te vervoegen. Het voertuig is sowieso al een imposante verschijning, maar zijn opbouw als sleepwagen en bestickering in de nieuwe huisstijl van Depannage Lybaert doen daar nog een schepje bovenop. 

 

Depannage Lybaert werd in 2008 overgenomen door Ludwig De Brabander, toen nog werknemer. Ludwig breidde de activiteiten uit met de depannage van vrachtwagens. Vandaag bestaat het wagenpark uit maar liefst dertig sleepvoertuigen en een zeventigtal vervangwagens. De nieuwste toevoeging aan het wagenpark is de Scania S650 6×2/4. “Met zijn 650 pk sterke V8 die 3.300 Nm koppel levert, is geen job hem te zwaar,” aldus De Brabander. “Bovendien is de opstelling ideaal om zware vrachtwagens uit de nood te helpen. Er komt tijdens het slepen veel gewicht op de achteras, dus de lange wielbasis helpt om tegengewicht te bieden. Moest er door de zware last toch minder gewicht op de vooras rusten, dan zorgen de meesturende wielen op de tweede as ervoor dat de stuurprecisie ook dan optimaal blijft.”

 

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo