Efficiëntere slotboekingen op Brussels Airport

Goed nieuws voor de transportbedrijven die regelmatig in de cargo zone van Brussels Airport werken: dankzij een nieuwe applicatie ontwikkeld door Nallian en Be-Mobile moeten slotboekingen sneller en beter geïntegreerd worden in hun eigen dienstregeling.

De initiatiefnemer van deze oplossing is het bedrijf Nallian, dat al verschillende managementtools voor luchthavens en een eerste app voor het reserveren van slots heeft ontwikkeld. De reikwijdte van deze app is nu uitgebreid naar wegvervoerders en afhandelaars. Onder de naam Road Feeder Management wordt gestreefd naar het verminderen van onnodige wachttijden en een betere coördinatie tussen de verschillende schakels in de supply chain. In de praktijk wordt de afhandelaar, zodra de transportopdracht in het TMS van de transporteur wordt gegenereerd, op de hoogte gebracht van het theoretische aankomsttijdstip van de vrachtwagen. Het systeem groepeert compatibele bestellingen om de beschikbare dokken zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Afhankelijk van de verwachte aankomsttijd van het vliegtuig, kan het systeem een andere slot berekenen en de informatie doorgeven aan de bestuurder via een andere applicatie, de Truckmeister van Be-Mobile. In een latere fase zal de oplossing de transportdocumenten in digitaal formaat integreren.

De eerste gebruikers van Road Feeder Management zijn de afhandelaars WFS en Aviapartner en de transporteurs H. Essers, Ninatrans en Jan De Rijk Logistics. De lancering van het systeem is gepland voor juli.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo