Duitsland: LNG-trucks zijn zijn vrijgesteld van LKW-Maut tot eind 2023

Het positieve advies van de Commissie Vervoer van de Bundestag is op 5 juni omgezet in een besluit van de Duitse Tweede Kamer: CNG- en LNG-trucks blijven tot eind 2023 vrijgesteld van kilometerheffing.

De beslissing is natuurlijk een welkome ontwikkeling voor constructeurs die voor aardgas hebben gekozen, zoals Iveco, Scania en Volvo. Thomas Hilse, Brand President van Iveco, zei: “Deze beslissing is een duidelijke erkenning van de milieuvoordelen van deze technologie op de weg naar nuluitstoot. De LNG-infrastructuur breidt zich snel uit. Samen met het groeiende distributienetwerk en de bestaande overheidssubsidies die deze brandstof ondersteunen, geeft dit onze klanten een duidelijk signaal dat de overgang naar LNG onomkeerbaar is.

“De verlenging van de Maut-vrijstelling is goed nieuws voor onze klanten die in Duitsland actief zijn. Het zal vervoerders die hebben geïnvesteerd in LNG of overwegen dit te doen, helpen hun investering sneller terug te verdienen,” zegt Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo