Febiac roept de Belgische autoriteiten op te stoppen met treuzelen

Gisteren heeft Febiac zijn algemene vergadering virtueel gehouden. Dit was een gelegenheid om de balans op te maken van de crisis die ook de automobielsector doormaakt, maar ook om een aantal (zeer) dringende oproepen te doen aan de verschillende Belgische autoriteiten.

Zonder in te gaan op de omvang van de economische crisis die de autowereld in de breedste zin van het woord treft, wijst president Philippe Dehennin erop dat deze crisis alleen maar bijdraagt aan de grote verstoringen die de sector nu al ondervindt (elektrificatie, de komst van het autonome en geconnecteerde voertuig, veranderende verwachtingen op het gebied van mobiliteit). Volgens hem staat de sector duidelijk op een kruispunt en dat rechtvaardigt de bundeling van de inspanningen van Febiac en andere beroepsverenigingen zoals Traxio en Renta. Hij riep de federale regering en de gewesten op om niet langer te wachten met de uitvoering van oplossingen om de verkeersstroom te verbeteren, met name door gebruik te maken van nieuwe informatietechnologieën, in het bijzonder 5G. Hij wees in het bijzonder op het gebrek aan aangesloten infrastructuur in België (met uitzondering van Antwerpen) en betreurde het dat het mobiliteitsbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt bepaald zonder dat de belanghebbenden worden geraadpleegd.

CEO Luc Bontemps, die voor de laatste keer het woord voerde op een algemene vergadering, bedankte Brussels Expo voor de investeringen die hij de voorbije weken heeft gedaan om de beurzen te kunnen organiseren in overeenstemming met de gezondheidsmaatregelen tegen het coronavirus. De deur lijkt dus duidelijk open te staan voor de organisatie van een Brussels Autosalon in januari 2021, dat bovendien het enige autosalon van het jaar in Europa zou kunnen zijn, aangezien Genève al is afgelast en de IAA in Frankfurt aan het eind van het jaar wordt vervangen door een nieuw ‘stedelijk’ concept in München.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo