Ford geeft Transit avontuurlijke look en Trail-uitvoering

De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail zijn voortaan beschikbaar in ene nieuwe Trail-uitvoering met kenmerkende grille en verbeterde terreincapaciteiten. Het voor deze versies ontwikkelde mechanische sperdifferentieel geeft de Transit Trail extra tractie op een onverharde of gladde ondergrond.

De Transit Trail-uitvoering is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met activiteiten op uitdagende terreinen. Aan de buitenkant zijn de Ford Transit Trail en Transit Custom Trail makkelijk herkenbaar door hun stoere grille waar de merknaam FORD in grote, matzwarte letters te lezen valt. Verder is de Trail-uitvoering voorzien van extra beschermpanelen langs de onderrand van de bumpers en de zijkant van de carrosserie.  Ook het interieur van de Trail-uitvoering is speciaal uitgerust.

Technisch gezien is het belangrijkste verschil met de normale versies van de Transit het mLSD sperdifferentieel, waardoor het motorkoppel automatisch naar het wiel met de meeste grip overgaat. Dat systeem is al eerder toegepast in Ford Performance-modellen als de Focus RS, de Focus ST en de Fiesta ST. Daardoor kunnen de Transit Trail en Transit Custom Trail goed uit de weg op onverharde paden en ongelijk terrein. Volgens Ford heeft de techniek geen nadelige invloed op het brandstofverbruik en de CO2-emissie.

De levering van de Trail-uitvoering start aan het einde van de zomer.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo