Goederenbehandeling in lichte daling in 2019

Na een recordjaar in 2018 is de verkoop van vorkheftrucks en magazijnmaterieel in 2019 met 2,8% gedaald, volgens cijfers die gisteren door de Sigma-federatie zijn vrijgegeven.

Met 12.467 verkochte eenheden lag het aantal machines voor het derde opeenvolgende jaar boven de 12.000, met een lichte daling van 2,8% ten opzichte van 2018. Volgens Hugues van Espen, voorzitter van de afdeling ‘goederenbehandeling’ van Sigma, leek de historische kaap van 13.000 haalbaar, maar 2019 moet toch als een zeer goed jaar worden beschouwd.

De daling is bijzonder merkbaar op het gebied van vorkheftrucks (-4,1 %), met name thermische trucks (-12 %). In dit opzicht markeert 2019 een vorm van terugkeer naar het normale, aangezien alle deskundigen de opkomst van de elektrische aandrijving voorspellen, maar de verkoop in 2018 deze trend had omgebogen. In 2019 steeg de verkoop van elektrische vorkheftrucks met 1,2%, na een daling van meer dan 4% in 2018. Elektrische heftrucks hebben nu een marktaandeel van 62%.

De magazijntoestellen vertonen een algemene daling van -1,2%, maar de situatie varieert sterk tussen reachtrucks (+5,7%) en pallettrucks (+5,6%) enerzijds, en andere soorten materieel die terugvallen in een bereik van -4% tot -21%. Twee bijkomende fenomenen verklaren deze dubbele evolutie: de opkomst van e-commerce, met alles wat dit met zich meebrengt op het vlak van pakketbehandeling, en de automatisering van het orderpicken in vele magazijnen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo