Haven Antwerpen coordineert project rond logistiek van de toekomst

Onder coördinatie van Port of Antwerp zal een consortium van 36 havens, expediteurs, verladers, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven de krachten bundelen rond nieuwe, praktische en toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het doel is om een feilloos goederenvervoer mogelijk te maken.

Het ePIcenter project wordt gefinancierd door het Europese Horizon 2020-programma en loopt over 42 maanden. Het consortium buigt zich over de technologische en operationele mogelijkheden van het fysieke internet, synchromodale operaties en andere disruptieve technologieën zoals Hyperloop, Industry 4.0 en zelfrijdende voertuigen. Het project omvat grootschalige demonstratieprojecten op belangrijke scheepvaartroutes van Europa naar Canada en de VS en op nieuwe handelsroutes zoals de Noordelijke Zeeroute en de nieuwe Zijderoutes. 

Erwin Verstraelen, Chief Digital and Innovation Officer van Havenbedrijf Antwerpen: “We zijn bijzonder enthousiast over de opstart van het ePIcenter project, dat het mogelijk moet maken om een transcontinentale, geïntegreerde en transparante goederencorridor te realiseren door gebruik te maken van bestaande en veelbelovende technologieën, kaders en datastandaarden. Port of Antwerp en Port of Montreal, twee belangrijke knooppunten in de mondiale logistieke ketens, zullen als katalysator dienen voor een mooie symbiose tussen de verschillende partners.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo