HAVI Logistics neemt 2 Scania trekkers op LNG in gebruik

HAVI Logistics Belgium, die o.a. McDonald’s en Lunch Garden restaurants belevert, koos binnen een Europese raamovereenkomst voor LNG. Twee van de 16 bij Scania bestelde vrachtwagens rijden nu op deze milieuvriendelijke brandstof.

 

HAVI Logistics verzorgt vanuit zijn Belgische vestiging in Olen met een honderdtal vaste werknemers het volledige logistieke proces voor een aantal grote namen in de voedingssector. Het bedrijf transporteert jaarlijks meer dan 45.000 ton voeding. Een tweetal jaar geleden viel de keuze van HAVI Logistics voor heel Europa op Scania. Ook de Belgische vloot bestaat ondertussen bijna volledig uit voertuigen van Scania. Voor twee van de nieuwe voertuigen koos HAVI Logistics Belgium voor een aandrijving op LNG. “We streven als bedrijf naar een zo ecologisch mogelijke aanpak. Niet alleen uit eigen overtuiging, maar ook omdat dat voor onze klanten belangrijk is,” zegt Ronald Beckers, Operations Manager bij HAVI Logistics Belgium. “We hebben voor de aankoop van onze combi’s verschillende opties bekeken en de vrachtwagens van Scania op LNG kwamen voor ons als een uitstekende oplossing uit de bus. De restaurants die we beleveren liggen soms in stadscentra of woongebieden. Stillere vrachtwagens zorgen ervoor dat de restaurants op goede voet blijven met de buurtbewoners. Onze vrachtwagens zijn bovendien voorzien van een Piek-gecertificeerde uitrusting,” aldus Beckers.

Omdat het netwerk van LNG-stations nog niet overal in België optimaal is, zijn de vrachtwagens dan ook uitgerust met dubbele LNG-tanks. Extra kilometers maken om een LNG-station te zoeken is er dus niet bij. 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo