Hervorming van de Eurovignetrichtlijn met drie maanden uitgesteld

De Europese Raad van gisteren is er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijk standpunt om de hervorming van de Eurovignetrichtlijn voort te zetten. Pas in september zullen de regeringsleiders van de Europese Unie een besluit kunnen nemen over voorstellen die de lidstaten zouden kunnen toestaan hun tolsystemen en andere kilometerheffingen te herzien en deze te moduleren op basis van de CO2-uitstoot van zware vrachtvoertuigen.

Zoals de zaken er nu voorstaan, kan een Europese staat de CO2-uitstoot niet meenemen in de berekening van een heffing die wordt opgelegd aan zware vrachtvoertuigen. In juni 2017 heeft de Commissie voorgesteld de richtlijn in die zin te wijzigen, en het Parlement heeft in 2018 ingestemd met dit beginsel. Transport & Environment betreurt dat de regeringsleiders nog steeds een maatregel uitstellen die essentieel is om de milieueffecten van het wegvervoer te verminderen en om de constructeurs en vervoerders aan te moedigen om schonere technologieën te ontwikkelen of in te voeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo