Lichte afname van het vrachtverkeer

Ondanks de openstelling van de grenzen is het vrachtverkeer in België de afgelopen zes maanden licht gedaald. Het verkeer dat wordt toegeschreven aan de in België ingeschreven vrachtwagens is met 2,8% gedaald.

Volgens de laatste cijfers van Viapass ligt het totale vrachtverkeer nog steeds 8% lager dan in 2019. Anderzijds is het aantal ‘Belgische’ vrachtwagens op het Viapass-netwerk met 2,8% gedaald, van 436.591 naar 424.654. Tegelijkertijd steeg het aantal in het buitenland geregistreerde vrachtwagens met 1,9%, van 354.947 naar 361.691. Het is dus mogelijk dat de inhaalfase die medio april begon, zijn hoogtepunt heeft bereikt, afhankelijk van de huidige stand van de industriële activiteit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo