blank

Liege Airport bruist

Terwijl de wereldwijde luchtvrachtmarkt blijft lijden en naar verwachting dit jaar in Europa met 6% zal krimpen, blijft Liege Airport goed presteren: de volumes zijn in mei met 24% gestegen.

Tot nu toe gedreven door e-commerce, zijn de volumes in het voorjaar opnieuw toegenomen op de luchthaven van Luik… dankzij de pandemie. Liege Airport is o.a. door de Wereldgezondheidsorganisatie geselecteerd als hub en sinds het begin van de pandemie zijn er meer dan een miljard maskers door de luchthaven gegaan. “Eind mei constateerden we een volumestijging van 8,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, terwijl de stijging alleen al in mei 24% bedroeg”, legt Christian Delcourt, woordvoerder van de luchthaven, uit. “We doen het goed in vergelijking met de meeste andere luchthavens, en het feit dat we voor de goederenstroom niet afhankelijk zijn van passagiersvluchten is een factor die bijdraagt. Dat gezegd hebbende, moeten we voorzichtig blijven: de indicatoren voor de internationale handel zijn niet goed en bedrijven zullen in de komende weken waarschijnlijk overschakelen op tragere, minder dure vervoersmodi. Dit zal onvermijdelijk een negatief effect hebben op de luchtvracht. »

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo