Lineas verhoogt zijn capaciteit om de lage waterstand van de Rijn te compenseren

Lineas breidt haar aanbod op de hoofdtreinen langs de Rijn vanaf 15 juni uit om haar klanten te helpen het hoofd te bieden aan het gebrek aan capaciteit in het riviertransport in geval van laag water op de Rijn.

Lineas start met 14 wekelijkse Xpress-diensten (d.w.z. 5 tot 8 retourvluchten per week voor het Zwitserse Xpress-netwerk, 3 tot 6 retourvluchten per week voor Oostenrijk/Slowakije Xpress met regelmatige uitbreidingen naar Hongarije), evenals een capaciteitsverhoging van maximaal 3 retourvluchten per week naar Mannheim, Stuttgart en Karlsruhe. Naast de verhoogde capaciteit voor bloktreinen en wagons, stelt deze verhoging Lineas in staat om tot 50% meer intermodale capaciteit te leveren. Net als in 2018 is het waterpeil van de Rijn inderdaad gevaarlijk gedaald als gevolg van de droogte die de regio sinds maart heeft getroffen. Het is op het laagste niveau in vijf jaar. Dit kan veel binnenvaartverkeer tot stilstand brengen en Lineas wil een alternatieve intermodale oplossing bieden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo