Marktintroductie Fiat E-Ducato komt nader

Voor zijn marktintroductie moet de nieuwe Fiat E-Ducato nog worden onderworpen aan praktijktests door partnerklanten onder normale gebruiksomstandigheden. Op basis daarvan wordt hij ‘in de komende maanden’ op de Europese markt geïntroduceerd.

Het prototype E-Ducato werd een jaar geleden voorgesteld, en sindsdien werd de eerste volledig elektrische LCV van Fiat Professional verder ontwikkeld met behulp van simulatie-instrumenten en van metingen op de weg. De E-Ducato biedt modulaire opties voor de grootte van de batterijen, met een bereik van 220 tot 360 km (NEDC-cyclus) en een verscheidenheid aan oplaadconfiguraties. De E-Ducato heeft een maximaal vermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 280 Nm. De E-Ducato behoudt een laadvolume van 10 tot 17 m3 en een laadvermogen tot 1.950 kg. 

Hoe ver staan we van de marktintroductie ? Dat staat nog niet helemaal vast : het verkoopteam van Fiat Professional heeft tot nu toe Virtual Classroom-sessies bijgewoond om zich vertrouwd te maken met het nieuwe voertuig, maar de E-Ducato zal verder worden onderworpen aan uitgebreide praktijktests door partnerklanten. “Op basis daarvan wordt de E-Ducato dus voorbereid op zijn marktintroductie, die in de komende maanden zal plaatsvinden, met als eerste stap de openstelling van de orders op de belangrijkste Europese markten”, aldus Fiat Professional.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo