blank

Nikola Badger, de groene pick-up

Nikola Motors lijkt zich aan zijn beloftes te houden: enkele maanden na de vrachtwagens presenteerde het Amerikaanse bedrijf de eerste prototype van zijn elektrische pick-up Badger, die nu in de Verenigde Staten (voor)besteld kan worden.

De marketing van de Badger komt slechts vier maanden na de aankondiging van het project, maar de productie zal naar verwachting pas in 2022 beginnen. Het zal op de markt worden gebracht via een joint venture met een bestaande fabrikant waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. De opening van het orderboek dient dus twee doelen: het genereren van cash en het ondersteunen van de financieringsplannen van het bedrijf. Met zijn andere projecten heeft Nikola Motors naar eigen zeggen al genoeg voorbestellingen in portefeuille om een omzet van 10 miljard dollar te genereren en heeft het ook 700 miljoen dollar aan vers kapitaal bijeengebracht.

In tegenstelling tot de zware One, Two en Tre zal de Badger zijn carrière beginnen met een brandstofcel die het bereik van de batterijen zal aanvullen: met een brandstofcel van 120 kW en een waterstoftank van 8 kilogram zal zijn bereik toenemen van 300 tot 600 mijl (482 tot 964 kilometer). Zijn elektromotor met 666 kW piekvermogen levert een indrukwekkend koppel van… 1328 Nm, waardoor hij op zijn zachtst gezegd bliksemsnel kan accelereren, waarbij Nikola 2,9 seconden van 0 naar 60 mph aankondigt. De productieversie van de Das wordt op 3 december onthuld.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo