ODTH krijgt toperkenning van de Verenigde Naties

ODTH zal in oktober van de Verenigde Naties een Unitar-certificaat krijgen en werd gisteren al gehuldigd op een online event van Voka. Dit certificaat beloont de inspanningen van het bedrijf gelinkt aan de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De 17 doelstellingen vastgelegd door de Verenigde Naties gaan van het aanpakken van armoede, tot het promoten van gezondheid op het werk, het verminderen van de CO2-uitstoot of het recycleren van afval. “Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder. Het is hoopgevend dat veel bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen”, zegt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Een evaluatiecommissie gaat na of bedrijven de doelstellingen hebben gehaald. Wie het charter van Voka krijgt, geeft het imago van zijn onderneming een serieuze boost. Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een VN-certificaat. Een toperkenning voor elk bedrijf.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo