blank

Rhenus Trucking test bovenleidingsysteem van Scania voor Contargo

Rhenus Trucking, dat als onderaannemer voor de Duitse intermodale operator Contargo werkt, heeft een prototype van een hybride Scania met bovenleiding in ontvangst genomen. Het zal in gebruik worden genomen op de vijf kilometer geëlektrificeerde A5-autosnelweg.

Dit is het derde van vijf soortgelijke voertuigen die in gebruik worden genomen in het kader van het Elisa onderzoeksproject, dat tot doel heeft na te gaan of elektrificatie van het langeafstandsvervoer via bovenleidingen en stroomafnemers mogelijk is. “Ook al lijkt vijf kilometer op de snelweg misschien niet veel, ze dienen om het principe te testen”, zegt Heinrich Kerstgens, co-directeur van Contargo. Als de resultaten positief zijn en ongeveer 30% van het Duitse autosnelwegennet is uitgerust met een infrastructuur met bovenleidingsystemen, dan zal ongeveer 80% van de in Duitsland geregistreerde vrachtwagens dankzij deze technologie ooit op elektriciteit kunnen rijden. Dit zal echt een beslissende bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat.” Als trimodale operator wil Contargo ook de eerste en de laatste kilometer zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Op andere locaties is het bedrijf al bezig met het testen van elektrische heftrucks op batterijen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo