Sarens neemt Lifting + Handling activiteit van Gosselin over

De Gosselin Group heeft besloten om de Lifting & Handling activiteiten van Heavy over te dragen aan de firma Samoco, lid van de Sarens Group. De Antwerpse groep zal zich verder kunnen focussen op de twee divisies Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

in 2016 werd de Heavy Groep binnen de Logistics Division van de Gosselin groep geïntegreerd. Heavy is gespecialiseerd in het ondersteunen van nationale en internationale industriële verhuizingen. Binnen Heavy was de Lifting + Handling divisie een kleine niche. “Toen we Heavy in 2016 overnamen, realiseerden we ons dat een van de voormalige aandeelhouders niet erg propere zaken had gedaan, en dat hij met enkele klanten vertrok. De zaak is nog steeds gaande, maar dit heeft ertoe geleid dat het te lang duurde om om alle takken van Heavy weer op orde te krijgen veel langer heeft geduurd dan verwacht. Aan de andere kant is het een activiteit die zeer aanzienlijke investeringen vereist en het leek ons beter om deze over te dragen aan Samoco, terwijl er een operationele samenwerking met hen wordt aangegaan. Daarom hebben we besloten om vanaf 1 juni via een overdracht van deze bedrijfstak de activiteiten onder te brengen bij Samoco. Via deze transactie willen we ook een sterkere samenwerking uitbouwen met de Sarens Group”, zegt Marc Smet, CEO van Gosselin Groep.

In het kader van deze transactie, die door De Putter & Co Management Solutions werd begeleid, neemt Samoco de klantenportefeuille en de zeven medewerkers over, terwijl het modernste materieel (waaronder een gloednieuwe elektrische 60-tons kraan), dat onder een leasecontract viel, aan de koper ter beschikking wordt gesteld. Heavy zal zich blijven focussen op haar kernactiviteiten binnen de Gosselin groep, namelijk uitzonderlijk vervoer en bevrachting, begeleidingen en vergunningen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo